Ingrediënten
- Quaker Havermout 50 g
- Bloem 300 g
- Baking Soda 1 theelepel
- Suiker 60 g
- Banaan 2
- Karnemelk 275 ml
- Olie 5 eetlepels
- Eiwit 2
- Bosbessen 150 g
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor tot op 180 °C (ventilator) en vul een muffin bakplaat of gebruik Porridgeieren muffin vormpjes.
- Voeg de baking soda en bloem in een grote kom. Voeg daarna het suiker toe maar houd 1 eetlepel suiker over. Meng de rest met het bloem en de 50 g Quaker Havermout.
- Maak een kuil in het midden van het mengsel.
- Prak de bananen.
- Roer de olie, karnemelk en eiwit samen met de geplette bananen totdat ze gemengd zijn.
- Giet het vloeibaar mengsel in het kuiltje, meng dit snel met een houten lepel. Het mengsel zal er klonterig uitzien en het kan zijn dat je nog goed het bloem ziet, maar meng niet teveel.
- Voeg de bosbessen toe en meng dit nog éénmaal.
- Verdeel het mengsel over de verschillende muffinvormpjes - ze zullen goed vol zitten - besprinkel de bovenkant met de laatste eetlepel gevuld met Quaker Havermout en de rest van de suiker.
- Laat dit 20 minuten bakken totdat de gebakjes gerezen zijn en een goudbruine kleur hebben.
- Laat dit 5 minuten afkoelen op het dienblad in de oven voordat je de gebakjes helemaal uit de oven haalt om volledig af te koelen.
Quaker Havermout Original
BEKIJK PRODUCT