Muffin "Grab and Go" Havermout, Maniokmeel & Gember

"Grab and Go" Havermout, Maniokmeel & Gember Muffin

  • 45 minuten
  • 6 porties
  • 113 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermoutmeel (kan je zelf maken door rolled oats in de blender te doen) 150 g
  • Bloem 80 g
  • Rietsuiker 60 g
  • Gemalen gember 1 theelepel
  • Bakpoeder 1 1/2 theelepel
  • Baksoda 1/2 theelepel
  • Zonnebloempitten 35 g
  • Zout Vleugje
  • Overrijpe bananen, geplet 300 g
  • Amandelmelk 120 ml
  • Appelcider azijn 2 eetlepels
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad gemengd met 3 eetlepels water

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Gebruik een spray op een muffin bakplaat of gebruik papieren muffin vormpjes.
  • Meng het gemalen lijnzaad en water in een kleine kom en laat dit een paar minuten rusten.
  • In een grote kom, meng alle droge ingredïenten samen. In een middelgrote kom, meng de geplette bananen samen met de andere vloeibare ingrediënten.
  • Voeg het vloeibaar mengsel toe aan het droog mengsel en en meng dit even samen. Als er noten, zaden of fruit worden toegevoegd, voeg deze nu toe.
  • Giet het beslag uit in de muffinbakplaat (of vormpjes) en besprinkel de bovenkant met kokosnoot.
  • Laat dit gedurende 17-20 minuten bakken.
  • Laat de muffins 5 minuten afkoelen alvorens deze in een afkoelrek te steken.

  • Bewaarinstructies:
    Bewaar in een luchtdichte verpakking

Quaker Havermout Original
Quaker Havermout Original BEKIJK PRODUCT