Ingrediënten
- Quaker Havermoutmeel (kan je zelf maken door rolled oats in de blender te doen) 150 g
- Bloem 80 g
- Rietsuiker 60 g
- Gemalen gember 1 theelepel
- Bakpoeder 1 1/2 theelepel
- Baksoda 1/2 theelepel
- Zonnebloempitten 35 g
- Zout Vleugje
- Overrijpe bananen, geplet 300 g
- Amandelmelk 120 ml
- Appelcider azijn 2 eetlepels
- 1 eetlepel gemalen lijnzaad gemengd met 3 eetlepels water
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor tot 180°C.
- Gebruik een spray op een muffin bakplaat of gebruik papieren muffin vormpjes.
- Meng het gemalen lijnzaad en water in een kleine kom en laat dit een paar minuten rusten.
- In een grote kom, meng alle droge ingredïenten samen. In een middelgrote kom, meng de geplette bananen samen met de andere vloeibare ingrediënten.
- Voeg het vloeibaar mengsel toe aan het droog mengsel en en meng dit even samen. Als er noten, zaden of fruit worden toegevoegd, voeg deze nu toe.
- Giet het beslag uit in de muffinbakplaat (of vormpjes) en besprinkel de bovenkant met kokosnoot.
- Laat dit gedurende 17-20 minuten bakken.
- Laat de muffins 5 minuten afkoelen alvorens deze in een afkoelrek te steken.
Bewaarinstructies:
Bewaar in een luchtdichte verpakking
Quaker Havermout Original
BEKIJK PRODUCT