Abrikoos, Framboos & Havermout Hapjes

Abrikoos, framboos Havermout Hapjes

  • 40 minuten
  • 6 porties
  • 407 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout 100g
  • Gesneden gedroogde frambozen 50g
  • Gesneden gedroogde abrikozen 50g
  • Suiker 55g
  • Gesneden amandelen (optioneel) 40g
  • Zout 1/2 theelepel
  • Vermalen kaneel 1/4 theelepel
  • Ahornsiroop 85g
  • Druivenpittenolie 2 eetlepels
  • Ongezoete Amandelboter of pindakaas 65 g
  • Magere melk 1 eetlepel
  • Vanille extract 1/2 theelepel

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor tot 175°C en vet de bakvorm in.
  • Meng in een kom de havermout, het gedroogde fruit, de suiker, de amandelen, het zout en kaneel.
  • In een tweede kom, roer het ahornsiroop, olijfolie, amandelboter (of pindakaas), melk en vanille samen.
  • Giet het ahoornsiroopmengsel over het havermoutmengsel en roer tot deze volledig gemengd is.
  • Gooi het mengsel in de bakvorm en druk het aan.
  • Laat dit gedurende 20 - 25 minuten bakken of totdat het mengsel bruin en bubbelig wordt.
  • Haal uit de oven, laat dit 10 minuten staan, snij in stukken terwijl het nog warm is.
  • Laat dit volledig afkoelen voordat je het consumeert.

  • Bewaarinstructies:
    Bewaar in een luchtdichte verpakking.

Quaker Havermout Original
Quaker Havermout Original BEKIJK PRODUCT