Ingrediënten
- Quaker Havermout 100g
- Gesneden gedroogde frambozen 50g
- Gesneden gedroogde abrikozen 50g
- Suiker 55g
- Gesneden amandelen (optioneel) 40g
- Zout 1/2 theelepel
- Vermalen kaneel 1/4 theelepel
- Ahornsiroop 85g
- Druivenpittenolie 2 eetlepels
- Ongezoete Amandelboter of pindakaas 65 g
- Magere melk 1 eetlepel
- Vanille extract 1/2 theelepel
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor tot 175°C en vet de bakvorm in.
- Meng in een kom de havermout, het gedroogde fruit, de suiker, de amandelen, het zout en kaneel.
- In een tweede kom, roer het ahornsiroop, olijfolie, amandelboter (of pindakaas), melk en vanille samen.
- Giet het ahoornsiroopmengsel over het havermoutmengsel en roer tot deze volledig gemengd is.
- Gooi het mengsel in de bakvorm en druk het aan.
- Laat dit gedurende 20 - 25 minuten bakken of totdat het mengsel bruin en bubbelig wordt.
- Haal uit de oven, laat dit 10 minuten staan, snij in stukken terwijl het nog warm is.
- Laat dit volledig afkoelen voordat je het consumeert.
Bewaarinstructies:
Bewaar in een luchtdichte verpakking.
Quaker Havermout Original
BEKIJK PRODUCT