Ontbijtkoek Stevige Havermout

Stevige Havermout Ontbijtkoek

  • 40 minuten
  • 8 flinke koeken
  • 350 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout 60g
  • Volkoren meel 60 g
  • Amandelmeel 60 g
  • Bakpoeder 1 theelepel
  • Plantaardige olie 80 ml
  • Donkerbruine basterdsuiker 120 g
  • Groot ei 1
  • Vanille-extract 1 theelepel
  • Gedroogde cranberry's, eventueel iets kleiner gehakt 60 g
  • Hazelnootjes, iets gehakt 60 g
  • Optioneel: Cacaonibs 50 g

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloemsoorten en het bakpoeder.
  • Meng in een andere kom de olie, de suiker, het ei en de vanille. Roer dit goed door en voeg dan het bloemmengsel toe.
  • Even flink roeren, zodat alles goed mengt.
  • Voeg als laatste de hazelnoten, cranberry's en Quaker Havermout toe en eventueel de cacaonibs.
  • Maak bolletjes deeg met je handen door een flinke eetlepel deeg te pakken en vorm hier vervolgens koeken van. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak de koeken 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat helemaal afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte trommel. Je kunt de koeken ook invriezen. Ze zijn dan na ontdooien wel iets minder krokant, maar zeker niet minder lekker.

Quaker Havermout Original
Quaker Havermout Original BEKIJK PRODUCT