Heerlijke balletjes op basis van frambozen en havermout en met framboos als topping geserveerd op een bord

Snackballetjes Framboos & Havermout

  • 20 minuten
  • 14 porties
  • 306 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout 110 g
  • Amandelbloem 50 g
  • Moringapoeder (kan je vervangen door Matchapoeder) 1 eetlepel
  • Ongezoete gedroogde kokosnoot 30 g
  • Vermalen frambozen (vers of diepvries) 130 g
  • Gesneden droge dadels 35 g
  • Geroosterde havermout (om te rollen) 30 g

Voorbereiding

  • Bereid de geroosterde havermout voor door een dunne laag te smeren op  een ongevette bakvel. Steek in de oven op 180°C gedurende 10 minuten totdat deze een sterke, notige aroma heeft. Roer af en toe om ervoor te zorgen dat deze niet kan aanbranden en dat het gelijk geroosterd zal zijn.
  • Neem de havermout uit de oven en laat deze afkoelen.
  • Voeg alle ingrediënten toe in een blender (behalve de rolling oats) en blendeer tot je een gladde massa hebt.
  • Rol deze massa in balletjes (ongeveer 14) en rol deze in de geroosterde havermout als bedekking.

  • Bewaarinstructies:
    Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

    Blijft 5 dagen goed. 
Heerlijke balletjes op basis van frambozen en havermout en met framboos als topping geserveerd op een bord
Quaker Havermout BEKIJK PRODUCT

GEZOND LEVEN Quaker Havermout Original

Het is algemeen bekend dat Quaker Havermout Original heerlijk smaakt, maar wist u dat het ook bijdraagt tot een gezond en evenwichtig dieet?

ONTDEK DE GEZONDHEIDSFEITEN