Ingrediënten
- Quaker Havermout 70 g
- Ei 1
- Ongezoete amandelmelk 180 ml
- Meel 100 g
- Bakpoeder 1 eetlepel
- Moringapoeder 1 theelepel
- Zout 1/4 theelepel
- Ongezouten boter, gesmolten 1 eetlepel
- Koriander, gesneden 10 g
- Tomatensaus:
- Kerstomaten (in kwarten) 150 g
- Vers, gesneden koriander 5 g
- Zout Vleugje
- Zwarte Peper Vleugje
- Extra virgin olijfolie 1 eetlepel
- Topping:
- Avocado 1/2
- Optioneel:
- Halloumi, gegrild 100 g
Voorbereiding
- Roer het ei met een vork.
- Voeg het meel, boekpoeder, moringapoeder, zout en de helft van de melk bij het ei. Meng met een vork.
- Voeg de boter en de rest van de melk toe, roer om te combineren.
- Voeg de havermout toe in het mengsel, roer om te combineren.
- Laat het mengsel 20 minuten rusten.
- Ondertussen, combineer alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet deze apart om te serveren.
- Verwarm een pan met anti-aanbaklaag en voeg een kleine hoeveelheid boter of olie toe.
- Schep wat beslag in de pan, ideale grootte is 6-8cm in diameter.
- Draai de pannenkoeken niet om totdat je kleine bubbels ziet vormen op de bovenkant van de pannenkoek. Bij het omdraaien zou deze goudbruin moeten zijn.
- Stapel de gebakken pannenkoeken op een plaat met een keukenhandoek erop en plaats een folie over de bovenkant om de hitte te bewaren.
- Serveer met de tomatensaus, avocado en gegrilde halloumi voor een gezond vullende ontbijt.
Bewaarinstructies:
Bewaar in een luchtdichte verpakking en maak gebruik van bakpapier om de verschillende lagen te onderscheiden.
Verwarm opnieuw via de toaster voordat je deze serveert.
Blijft 2 dagen goed.
Quaker Havermout Original
BEKIJK PRODUCT