Avocado, Koriander & Moringa Pannenkoeken in Amerikaanse stijl, met Tomatensaus en gegrilde Halloumi

Avocado, Koriander en Moringa Pannenkoeken

  • 40 minuten
  • 5 porties
  • 303 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout 70 g
  • Ei 1
  • Ongezoete amandelmelk 180 ml
  • Meel 100 g
  • Bakpoeder 1 eetlepel
  • Moringapoeder 1 theelepel
  • Zout 1/4 theelepel
  • Ongezouten boter, gesmolten 1 eetlepel
  • Koriander, gesneden 10 g
  • Tomatensaus:
  • Kerstomaten (in kwarten) 150 g
  • Vers, gesneden koriander 5 g
  • Zout Vleugje
  • Zwarte Peper Vleugje
  • Extra virgin olijfolie 1 eetlepel
  • Topping:
  • Avocado 1/2
  • Optioneel:
  • Halloumi, gegrild 100 g

Voorbereiding

  • Roer het ei met een vork.
  • Voeg het meel, boekpoeder, moringapoeder, zout en de helft van de melk bij het ei. Meng met een vork.
  • Voeg de boter en de rest van de melk toe, roer om te combineren.
  • Voeg de havermout toe in het mengsel, roer om te combineren.
  • Laat het mengsel 20 minuten rusten.
  • Ondertussen, combineer alle ingrediënten voor de saus in een kom en zet deze apart om te serveren.
  • Verwarm een pan met anti-aanbaklaag en voeg een kleine hoeveelheid boter of olie toe.
  • Schep wat beslag in de pan, ideale grootte is 6-8cm in diameter.
  • Draai de pannenkoeken niet om totdat je kleine bubbels ziet vormen op de bovenkant van de pannenkoek. Bij het omdraaien zou deze goudbruin moeten zijn.
  • Stapel de gebakken pannenkoeken op een plaat met een keukenhandoek erop en plaats een folie over de bovenkant om de hitte te bewaren.
  • Serveer met de tomatensaus, avocado en gegrilde halloumi voor een gezond vullende ontbijt.

  • Bewaarinstructies:
    Bewaar in een luchtdichte verpakking en maak gebruik van bakpapier om de verschillende lagen te onderscheiden.
    Verwarm opnieuw via de toaster voordat je deze serveert.
    Blijft 2 dagen goed.

Quaker Havermout Original
Quaker Havermout Original BEKIJK PRODUCT