Alles over Quaker Ontbijtgranen

Bij Quaker laten we ons al 130 jaar inspireren door havermout voor het maken van lekkere en gezonde* ontbijtproducten.
Zodat jij de dag goed kunt ​vertrekken.

Onze historie

Meer dan een eeuw ervaring, dat levert heel wat expertise op. Niemand kent dan ook zo goed de geheimen van haver als wij. En op die kennis zijn we heel trots.

Van het veld tot op de ontbijttafel: de weg van havermout

De oorsprong van Quaker? Daarvoor moet je terug naar de Verenigde Staten van 1850. In die tijd gebruikte men graan en haver vooral als veevoer. Maar drie pientere landbouwers dachten daar anders over. Ze wisten hoe lekker en voedzaam die graanproducten waren. Wat als ze er nu eens een heerlijk en gezond ontbijt voor mensen van maakten?

Zo gezegd, zo gedaan. Eerst selecteerden ze nauwgezet de beste haver. Vervolgens besteedden ze extra zorg en aandacht aan de oogst ervan. Al snel waren de eerste ontbijtgranen een feit. Hun naam? Quaker. Daarmee wist iedereen meteen dat het om een integer, kwaliteitsvol product ging. Want ook de boeren zelf – harde, noeste werkers die van alle omstandigheden het beste maakten – stonden bekend onder die naam.

Ontbijtgranen: vaste plaats op tafel

Al snel veroverden de ontbijtgranen een vaste plaats op de tafel van de Amerikanen. De Belgen moesten wachten tot in 1930 om kennis te maken met de lekkere smaak en weldadige kwaliteiten van Quaker Oats, de allereerste ontbijtgranen in ons landje.

Vandaag de dag wordt het overbekende en overheerlijke Quaker gamma nog steeds met dezelfde onveranderde passie en oog voor kwaliteit geproduceerd.

Resultaat: Quaker Oats pronkt nu nog altijd op de ontbijttafels in België.

Kennis, vindingrijkheid en passie voor kwaliteit: het geheim achter de vele lekkere variëteiten van Quaker. Wat je ook lust tijdens je ontbijt, je vindt gegarandeerd je gading bij Quaker.onze waarden...

Onze ontbijtgranen heten niet toevallig Quaker. Ze dragen die naam sinds 1877 en zijn genoemd naar de ‘Quakers’. Dat waren Amerikaanse boeren die in moeilijke omstandigheden leefden en bekend stonden voor hun integriteit en eerlijkheid.

Diezelfde waarden voeren ook wij hoog in het vaandel. Zo selecteren we voor onze producten enkel de puurste ingrediënten. En behandelen we die volgens de strengste kwaliteitsnormen. Want alleen zo maak je de lekkerste en gezondste ontbijtgranen.

Authenticiteit

Lekker, gevarieerd en gezond ontbijten, daar houdt gewoon iedereen van. Quaker vind je dan ook terug op ontbijttafels overal ter wereld. In tal van variëteiten en smaken en in zowel traditionele als meer gedurfde bereidingen. Eerlijk, voedzaam en recht uit de natuur: geef toe, wie kan daaraan weerstaan?

Kwaliteit

Wie Quaker zegt, zegt kwaliteit. Dat is al decennia zo. Maar hoe komt dat? Om eerlijk te zijn, dat is geen geheim: Quaker besteedt veel zorg aan alle stappen in het productieproces:

  • Quaker voert een strenge selectieprocedure door
  • Quaker houdt de traditionele kennis in ere
  • Quaker respecteert de natuurlijke kwaliteiten van granen
  • En Quaker spitst zich toe op eenvoudige maar heerlijke recepten

Respect voor de natuur

Onze granen komen recht uit het hart van de natuur. We trachten het milieu dan ook zoveel mogelijk te sparen bij al onze activiteiten. Zo gebruiken we in onze productieketen zoveel mogelijk gerecycleerde materialen. De uitstoot van onze schoorstenen beperken we dan weer tot een minimum. En het water dat we voor onze productie gebruiken wordt grondig gezuiverd alvorens we het aan de natuur teruggeven. Zonder de natuur stonden we nergens. We behandelen haar dan ook met het respect dat ze verdient.

​* Het is aangetoond dat bèta-glucanenvezels, van nature aanwezig in haver, het cholesterolgehalte verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor in het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.