Glutenvrije muffins gemaakt op basis van havermout, maniok en gember

Muffin "Grab and Go" Havermout, Maniokmeel & Gember

  • 45 minuten
  • 6 porties
  • 113 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermoutmeel (kan je zelf maken door rolled oats in de blender te doen) 150 g
  • Bloem 80 g
  • Rietsuiker 60 g
  • Gemalen gember 1 theelepel
  • Bakpoeder 1 1/2 theelepel
  • Baksoda 1/2 theelepel
  • Zonnebloempitten 35 g
  • Zout Vleugje
  • Overrijpe bananen, geplet 300 g
  • Amandelmelk 120 ml
  • Appelcider azijn 2 eetlepels
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad gemengd met 3 eetlepels water

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180°C.
  • Gebruik een spray op een muffin bakplaat of gebruik papieren muffin vormpjes.
  • Meng het gemalen lijnzaad en water in een kleine kom en laat dit een paar minuten rusten.
  • In een grote kom, meng alle droge ingredïenten samen. In een middelgrote kom, meng de geplette bananen samen met de andere vloeibare ingrediënten.
  • Voeg het vloeibaar mengsel toe aan het droog mengsel en en meng dit even samen. Als er noten, zaden of fruit worden toegevoegd, voeg deze nu toe.
  • Giet het beslag uit in de muffinbakplaat (of vormpjes) en besprinkel de bovenkant met kokosnoot.
  • Laat dit gedurende 17-20 minuten bakken.
  • Laat de muffins 5 minuten afkoelen alvorens deze in een afkoelrek te steken.

  • Bewaarinstructies:
    Bewaar in een luchtdichte verpakking 
Glutenvrije muffins gemaakt op basis van havermout, maniok en gember
Quaker Havermout BEKIJK PRODUCT

GEZOND LEVEN Quaker Havermout Original

Het is algemeen bekend dat Quaker Havermout Original heerlijk smaakt, maar wist u dat het ook bijdraagt tot een gezond en evenwichtig dieet?

ONTDEK DE GEZONDHEIDSFEITEN