Havermout pannenkoeken  op een bord, besprinkeld met bosbessen

Pannenkoeken Favoriete Havermout

  • 10 minuten
  • 6 pannenkoeken
  • 173 per portie

Ingrediënten

  • Quaker Havermout 45 g
  • Tarwemeel 150 g
  • Bakpoeder 2 theelepels
  • Zout (optioneel) 1/4 theelepel
  • Halfvolle melk 250 ml
  • Licht geklutst ei 1
  • Plantaardige olie 1 eetlepel

Voorbereiding

  • Meng de tarwemeel, havermout, bakpoeder en zout goed in een grote kom.
  • In een aparte kom, voeg melk, ei en olie toe, roer dit goed.
  • Voeg de vloeibare ingrediënten toe tot de droge ingrediënten, roer totdat de droge ingrediënten vochtig worden (roer niet te veel).
  • Verwarm de bakpan over een gemiddeld tot warme hitte (of verwarm elektrische pan voor op 190°C). Vet deze pan lichtjes in.
  • Voor elke pannenkoek, giet 55g beslag in de warme pan. Draai deze om als er bubbels op de bovenkant komen en de zijkanten gebakken lijken. Draai dit éénmaal om.
  • Serveer en geniet! 
Havermout pannenkoeken  op een bord, besprinkeld met bosbessen
Quaker Havermout BEKIJK PRODUCT

GEZOND LEVEN Quaker Havermout Original

Het is algemeen bekend dat Quaker Havermout Original heerlijk smaakt, maar wist u dat het ook bijdraagt tot een gezond en evenwichtig dieet?

ONTDEK DE GEZONDHEIDSFEITEN