Wat maakt Quaker Havermout een gezonde keuze voor jouw ontbijt?

Dat je met Quaker Havermout gezond kunt ontbijten, dat weet iedereen. Waar ​komt dat vandaan? We hebben de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Quaker Havermout voor je op een rijtje gezet.


Een kom havermout bevat genoeg bèta-glucanenvezels om de verlaging van je cholesterolgehalte te ondersteunen - bij een gevarieerd dieet en een gezonde levensstijl.


Onze havermout is 100% volkoren en rijk aan vezels. Daarmee draagt het bij aan een goede spijsvertering, want havergraanvezels zijn goed voor de darmpassage. Lees hier meer over volkoren granen.


Quaker Havermout bevat heel wat vitamines en mineralen zoals Thiamine, Magnesium, Fosfor, Zink en Ijzer.

.

 

Quaker Havermout bevat ook een aantal vitamines en mineralen. Kijk hieronder maar eens welke het zijn en wat ze precies voor je doen.

thiamine

Thiamine is misschien niet zo bekend, maar doet veel voor je lichaam. Deze voedingsstof draagt bij aan een normale stofwisseling die goed energie afdraagt. Thiamine ondersteunt een normale werking van het zenuwstelsel en een normale psychologische functie. Bovendien levert deze voedingsstof een bijdrage aan de normale werking van het hart.

magnesium

Magnesium mag er ook zijn. Magnesium draagt bij aan een normale werking van de spieren en een normale zoutbalans. Magnesium heeft ook invloed op de instandhouding van normale botten en tanden.

folaat

De mens kan zelf geen folaat produceren en is dus afhankelijk van aanvoer van buitenaf. Folaat draagt bij aan een normale bloedvorming, een reguliere psychologische functie en het functioneren van het immuunsysteem. Ook ondersteunt folaat de aminozuursynthese.

fosfor

Fosfor draagt bij aan een normale energieleverende stofwisseling, een normale werking van celmembranen en aan de instandhouding van botten en tanden.

zink

Zink is een ijzersterke voedingsstof, die bijdraagt aan een normale vruchtbaarheid en voortplanting, een normale cognitieve functie, de bescherming van cellen tegen stress en de normale werking van het immuunsysteem.

ijzer

Ijzer draagt bij aan de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine, aan een normale cognitieve functie en aan normaal zuurstoftransport. Ook ijzer draagt bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem.

WAAROM QUAKER HAVERMOUT?

Bij Quaker laten we ons al 130 jaar inspireren door havermout voor het maken van lekkere en gezonde* ontbijtproducten. Zodat jij de dag goed kunt beginnen. Al onze producten bevatten Quaker havermout en zijn daarmee grotendeels volkoren en dus een bron van vezels.

​*Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor in het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Het is aangetoond dat bèta-glucanen vezels, die van nature aanwezig zijn in haver, het cholesterolgehalte verlagen. Een portiehavermout bevat 47% van de 3 gr bèta-glucanen vezels die dagelijks nodig zijn om het cholesterolgehalte te verlagen in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze. Een hoog cholesterolgehalte heeft meerdere risicofactoren en verandering van een van deze factoren kan een al dan niet heilzaam effect hebben.